Trajnim për përdorimin e koncepteve juridike për përkthyes dhe interpretë të gjykatave

Trajnimi dy ditor për përdorimin e koncepteve juridike dhe “Manualin për përkthyes dhe interpretë të gjykatave” është organizuar dhe mbajtur javën e kaluar në Prishtinë, në bashkëpunim me Këshillin Gjyqësor të Kosovës Akademinë e Drejtësisë të Kosovës.

Moduli i trajnimit është zhvilluar dhe prezantuar nga ekspertja afatmesme e EUKOJUST, Filloreta Hoxha, dhe fokusohej  në aspekte të ndryshme si:

Bazat e sistemit juridik dhe terminologjia juridike.

Përkthimi dhe interpretimi në gjykata, duke përfshirë terminologjinë e sallës së gjyqit, terminologjinë e së drejtës civile dhe penale, dhe konceptet procedurale.

Zbatimi praktik i terminologjisë juridike nëpërmjet përdorimit të skripteve praktike për përkthim dhe simulimit të seancave gjyqësore.

Në trajnim morën pjesë përkthyesit dhe interpretët nga të gjitha gjykatat e Kosovës.

Ky aktivitet është pjesë e objektives së EUKOJUST – Qasja në Drejtësi që synon përmirësimin e cilësisë së përkthimit dhe interpretimit në gjykata dhe prokurori; gjithashtu është pjesë e Strategjisë së Kosovës për Sundimin e Ligjit.

Trajnimi ishte intensiv dhe me pjesëmarrje aktive nga të dyja grupet, të cilët shfaqën interes të madh dhe ishin gjatë gjithë kohës të përfshirë në diskutime dhe ushtrime. Pjesëmarrësit vlerësuan lart organizimin dhe metodologjinë e trajnimit.

p4

Elina Doee

Founder

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. StetLorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet