EUKOJUST vazhdon të mbështesë institucionet e Kosovës në reformimin e drejtësisë administrative

Grupi Punues për hartimin e Projektligjit për Gjykatën Administrative është mbledhur të martën, më 19 shtator 2023 në Prishtinë.

Me prezencën e Zëvendës Ministrit të Drejtësisë z. Blerim Sallahu, Kryesuesit të Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGJK), Albert Zogaj, së bashku me gjyqtarë nga Departamenti për Çështje Administrative, përfaqësuesëve tjerë të Ministrisë së Drejtësisë, Zyrës së BE-së, USAID dhe akterëve tjerë relevant sot u mbajt takimi i parë i Grupit Punues që do të jetë përgjegjës për hartimin e Ligjit për Gjykatën Administrative.

Gjatë kësaj tryeze, grupi punues ka diskutuar rreth përmbajtjes së Projektligjit për Gjykatën Administrative dhe diskutimin e aspekteve që pritet të gjejnë zgjidhje nga kjo nismë legjislative.

EUKOJUST po mbështetë institucionet e Kosovës me ekspertizë, duke angazhuar veçanërisht ekspertët z. Sokol Sadushi, Kryetar i Gjykatës së Lartë të Shqipërisë dhe z.Visar Morina, Ekspert për Drejtësi Administrative, dhe burime tjera të nevojshme për mbështetje teknike dhe profesionale të kësaj nisme.

p4

Elina Doee

Founder

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. StetLorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet