Trajnimi i dytë për menaxhimin e burgjeve me fokus në ndjeshmërinë gjinore

Pas ndikimit pozitiv dhe realizimit të suksesshëm të sesionit të parë të trajnimit, EUKOJUST në bashkëpunim me EULEX-in, respektivisht Chiara Tagliani, këshilltare për çështje gjinore dhe Christina Malmgren, monitoruese në shërbimin korrektues, si bashkëtrajnuese, mbajti sesionin e dytë për menaxhimin e burgjeve duke u fokusuar në ndjeshmërinë gjinore për Stafin Korrektues të Kosovës.

Në sesionin e dytë morën pjesë drejtori i Qendrës Korrektuese në Lipjan, menaxhmenti i lartë dhe zyrtarët korrektues. Ky sesion rrjedhë si rezultat i vlerësimit të kryer nga EUKOJUST lidhur me qasjen në drejtësi për femrat e burgosura dhe të paraburgosura, vlerësim i kryer në periudhën janar-mars 2022 në Qendrën Korrektuese të Femrave (QKF) në Lipjan, duke familjarizuar stafin korrektues me Rregullat e OKB-së për Trajtimin e Grave të Burgosura si dhe për Sanksionet Jo me Burgim për Shkelëset Gra (Rregullat e Bankokut), përfshirë standardet dhe normat e tjera ndërkombëtare.

Trajnimi u organizua dhe u drejtua nga ekspertja e EUKOJUST-it për qasje në drejtësi, Alina Matache dhe eksperti afatshkurtër i EUKOJUST-it për trajnimin e stafit korrektues, Alban Muriqi.

p4

Elina Doee

Founder

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. StetLorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet