Tryezë e rrumbullakët për koordinimin ndërinstitucional në lidhje me shërbimet e përkthimit dhe interpretimit

Në Prishtinë është mbajtur tryezë e rrumbullakët për Bashkëpunimin dhe Koordinimin ndërmjet shërbimeve të përkthimit të Policisë së Kosovës, Këshillit Prokurorial të Kosovës dhe Këshillit Gjyqësor të Kosovës. Tryeza u organizua dhe është moderuar nga Ekspertja e EUKOJUST për Qasje në Drejtësi, Alina Matache dhe është mbështetur nga Ekspertja e EUKOJUST për Menaxhimin e Shërbimeve të Përkthimit në Gjykata dhe Prokurori, Filloreta Hoxha.

Kjo tryezë ishte një mundësi unike për të tri institucionet për të diskutuar sfidat dhe mundësitë në lidhje me ofrimin e shërbimeve të përkthimit dhe interpretimit dhe më vonë të hartohet një Memorandum Mirëkuptimi,  i cili do të rregullojë bashkëpunimin. Komisioneri  për Gjuhë nga Zyra e Kryeministrit, Slavisa Mladenovic, si folës kyç, gjithashtu përsëriti rëndësinë e përputhshmërisë së gjuhës dhe koordinimit ndërinstitucional.

p4

Elina Doee

Founder

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. StetLorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet