Rritja e bashkëpunimit ndërmjet Akademisë së Drejtësisë së Kosovës dhe Shoqërisë Civile lidhur me trajnimet gjyqësore

Pas nënshkrimit të Memorandumit të Mirëkuptimit ndërmjet Akademisë së Drejtësisë së Kosovës dhe disa organizata të shoqërisë civile (OSHC), duke themeluar Rrjetin e Miqve të Akademisë, EUKOJUST organizoi më 7 nëntor 2022. tryezën e tretë të rrumbullakët për të diskutuar programin e trajnimit të Akademisë.

Drejtori i Akademisë, Enver Fejzullahu, i informoi OSHC-të për aktivitetet e realizuara gjatë vitit 2022 dhe draft programin e trajnimit të vitit 2023 me fokus trajnimin e specializuar për krimin e organizuar, korrupsionin, dhunën në familje dhe qasjen në drejtësi.

Gjatë tryezës, u trajtuan prioritetet e kurrikulave të trajnimit në fusha të caktuara tematike, duke përfshirë propozimet e moduleve specifike nga OSHC-të pas vlerësimit të nevojave të tyre.

Gjithashtu, u hap një kënd i veçantë i Rrjetit të Miqve të Akademisë, i cili u përfshi në faqen e internetit të Akademisë. Këndi do t’u ofrojë mundësi OSHC-ve të ndjekin nga afër aktivitetet e përbashkëta dhe rezultatet e bashkëpunimit ndërmjet AD-së dhe OSHC-ve.

Tryeza e parë iu kushtua lansimit të konceptit të Rrjetit për disa OSHC dhe rëndësisë së tij në forcimin e bashkëpunimit ndërmjet OSHC-ve dhe AD-së në drejtim të trajnimit gjyqësor. Tryeza e dytë iu kushtua nënshkrimit të Memorandumit të Mirëkuptimit ndërmjet OSHC-ve dhe AD-së. Përveç kësaj, pjesëmarrësit patën gjithashtu mundësinë të shkëmbejnë informacion mbi cilësinë e kurrikulave të trajnimit dhe mësimin e të rriturve në sektorin gjyqësor, duke përfshirë prezantimin e praktikave më të mira në metodologjinë e trajnimit gjyqësor.

Impakti jonë

p4

Elina Doee

Founder

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. StetLorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet