Inkurajohet reagimi i grave ndaj dhunës në familje

Reagimi i grave ndaj dhunës në familje dhe nxitja e institucioneve dhe shoqërisë civile në luftimin e këtij fenomeni negativ, u diskutuan të hënën, më 20 dhjetor 2021, në një tryezë të organizuar nga projekti i financuar nga BE-ja ‘EUKOJUST’, në partneritet me Ministrinë e Drejtësisë. Zyrtarë të institucioneve; Qeverisë, Kuvendit e shoqërisë civile paraqitën pikëpamjet e tyre mbi praninë e dhunës në familje në Kosovë dhe mënyrat për luftimin e saj.

E pranishme ishte edhe një viktimë e dhunës në familje, e cila po pas dhunës disa vjecare në familje po përballet me kërcënime të vazhdueshme në njërën anë, dhe mungesë trajtimi adekuar nga ana e sistemit të drejtësisë në Kosovë. Të pranishme në tryezë ishin Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, deputetja Duda Balje, përfaqësuesja e Rrjetit të Grave të Kosovës, Adelina Berisha, përfaqësuesja e Zyres së BE-së, Lumnije Azemi, si dhe përfaqësuesit e projektit të financuar nga BE, EUKOJUST, Volkmar Theobald, lider i ekipit dhe Bardhë Krasniqi, ekspertje e EUKOJUST për edukim juridik të publikut: dhuna në familje dhe grupet e margjinalizuara.

Projekti EUKOJUST dhe Zyra e BE-së në Kosovë u zotuan se do të ndihmojnë institucionet, përfshirë dhe shoqërinë civile me ekspertizë të nevojshmë për luftimin sa më efikas të dhunës në familje. EUKOJUST e ka një objektivë specifike që të forcojë qasjen në drejtësi për të gjithë qytetarët në Kosovë, veçanërisht në fushën e dhunës në familje dhe grupeve të margjinalizuara.

p4

Elina Doee

Founder

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. StetLorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet