Mbahet punëtori për draftimin e Rregullores për SMIL-in

Prishtinë, 23 qershor 2021 – Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK), i mbështetur nga Projekti i BE-së, EUKOJUST, ka organizuar një punëtori dyditore për draftimin e Rregullores për menaxhimin e procesit të punës përmes sistemit elektronik SMIL në sistemin prokurorial.

Në fjalën hyrëse të kësaj punëtorie, Kryesuesi i KPK-së, Jetish Maloku, tha se Këshilli Prokurorial i Kosovës e ka vënë si prioritet të lartë SMIL-in, duke e vendosur atë si objektiv të veçantë në Planin strategjik të Këshillit dhe në dokumentet e tjera relevante të sistemit prokurorial.

Kryesuesi Maloku, me tej, tha se me draftimin dhe miratimin e kësaj rregulloreje, përpos që planifikohet të përcaktohet mënyra e menaxhimit të procesit të punës, në të njëjtën kohë, ky akt do të ndikojë edhe në unifikimin e të gjitha procedurave dhe ngritjen e efikasitetit të punës, si dhe ka shprehur falënderimin e tij për Projektin EUKOJUST lidhur me mbështetjen financiare për organizimin e kësaj punëtorie dhe aktivitetet e tjera në fushën e teknologjisë informative.

Ndërsa, Kryesuesi i Komisionit për Çështje Normative të KPK-së, prokurori Armend Zenelaj, tha se kjo punëtori do të rezultojë me një draft të mirë të kësaj rregulloreje.

Kjo punëtori është përshëndetur edhe nga përfaqësuesi i Projektit EUKOJUST, Arben Isufi.

Në këtë punëtori po marrin pjesë Kryesuesi i KPK-së, anëtarë të komisioneve të përhershme të KPK-së, kryeprokurorë, prokurorë, përfaqësues të organizatave ndërkombëtare, administratorë të prokurorive dhe zyrtarë të tjerë të sistemit prokurorial.

Impakti jonë

p4

Elina Doee

Founder

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. StetLorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet